Duitser vergaapt zich aan decolleté Merkel

Het decolleté van Merkel is opvallend omdat ze zich tot nu toe hulde in uiterst ingetogen kleding, ook tijdens feestelijke gelegenheden.
Door onze correspondent

Berlijn, 14 april. Duitsland kon zich vandaag voor het eerst aan een andere bondskanselier Angela Merkel vergapen. De kranten drukten foto’s van haar af waarop ze te zien is in een opmerkelijk laag uitgesneden avondrobe. ‘De nieuwe stijl van de kanselier’, kopte dagblad Die Welt.

Het decolleté van Merkel is opvallend omdat ze zich tot nu toe hulde in uiterst ingetogen kleding, ook tijdens feestelijke gelegenheden. Wel heeft ze na haar ambtsaanvaarding een heel eigen ‘look’ gecreëerd, met elegante mantelpakjes die een ontwerp zijn van de Berlijnse modeontwerpster Anna von Griesheim.

Naar verluidt is ook de avondjurk die Merkel dit weekeinde in Oslo droeg van de hand van Von Griesheim. De kanselier was in de Noorse hoofdstad ter gelegenheid van de feestelijke opening van de nieuwe opera. Merkel is een groot operaliefhebber.

De avondrobe van de Duitse kanselier was zwart. Eroverheen droeg ze een blauwe zijden sjaal. Met bijpassende handtas, parelketting en sierlijke pumps leek ze tijdens het Noorse galabal in niets op de onmodieuze, Oost-Duitse verschijning van weleer. Er zijn oude foto’s van Angela Merkel waarop ze gekleed gaat in een weinig flatterende jurk en nog het bloempotkapsel heeft dat jarenlang haar patent leek.

De bondskanselier was uitgenodigd door het Noorse koningspaar Harald en Sonja. Er werden delen gespeeld uit bekende opera’s – Die Zauberflöte, La Bohème, Turandot – en het Noorse nationale ballet trad op.

Gepubliceerd in:
Buitenland