Des Bouvrie verdacht van belastingfraude

Des Bouvrie in zijn kantoor, op een archieffoto.
Door onze redacteur Philip de Witt Wijnen

Rotterdam, 10 maart. Interieurontwerper Jan des Bouvrie is gisteren aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij belastingfraude in de vastgoedsector.

Vanochtend was hij nog niet thuis.

Dat bevestigen bronnen rond justitie en uit de omgeving van Des Bouvrie. Het bedrijf van Des Bouvrie in Naarden noch het Openbaar Ministerie wilde vanochtend commentaar geven.

De arrestatie van Des Bouvrie hangt samen met de aanhouding, een week geleden, van de Utrechtse vastgoedhandelaar Evert Kroon van Kroon Real Estate en zijn mededirecteur Arjen de G. Zij worden verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrifte. Ter waarde van 1,5 miljoen euro zouden zij hebben gefraudeerd met de bouw en verbouwing van privépanden.

Door deze privéklussen te factureren aan een vennootschap van een van deze verdachten, slaagde het tweetal erin omzetbelasting terug te vorderen. Volgens een gisteren verspreid persbericht van het Openbaar Ministerie liet deze verdachte „zo vermoedelijk zijn privéverbouwingen betalen door zijn bedrijven en door de belastingbetaler”.

Hoe Jan des Bouvrie hier precies bij betrokken is, is niet duidelijk. In vastgoedkringen is alom bekend dat Des Bouvrie een goede vriend is van Kroon Hij is diens vaste interieurarchitect en verbouwde zowel diens huis, diens kantoor als diens boot.

In het onderzoek naar Kroon en De G. heeft justitie vorige week bij tientallen bedrijven invallen gedaan en de administratie meegenomen.

Evert Kroon is een bekende ondernemer in Utrecht, onder meer als voormalig bestuurslid en sponsor van FC Utrecht.


Lees hier de verklaring van Kroon Real Estate omtrent de verdenking van fraude:

Gepubliceerd in:
Economie
Nieuwsbrief