SNS Reaal koopt Zwitserleven

Door onze financiële redactie

Amsterdam, 19 nov. SNS Reaal neemt Zwitserleven over. De bank en verzekeraar zei vanmorgen dat het de Nederlandse en Belgische pensioen- en levensverzekeringsactiviteiten koopt van Swiss Life Holding voor 1,54 miljard euro.

Met de overname verviervoudigt SNS Reaal de activiteiten in de pensioensector en wordt ze de tweede levensverzekeraar in Nederland met een marktaandeel van 16 procent. De grootste levensverzekeraar is Nationale Nederlanden van ING met 21 procent. De nummer drie is Eureko met circa 15 procent.

Het merk Zwitserleven zal intact worden gelaten door SNS. De pensioenverzekeringen van Reaal en die van het eerder dit jaar overgenomen AXA Nederland zullen door Zwitserleven worden geïntegreerd. De totale integratie moet in 2012 zijn afgerond en moeten jaarlijkse kostenbesparingen opleveren van circa 35 miljoen euro.

De bank en verzekeraar uit Utrecht zal de acquisitie financieren via de uitgifte van nieuwe aandelen aan de Stichting Beheer SNS (600 miljoen euro). De overige 935 miljoen euro wordt gehaald uit onder meer de uitgifte van obligaties.

Gerelateerde artikelen:

Gepubliceerd in:
Economie