Sdu neemt juridische uitgever KSU over

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 9 juli. Sdu Uitgevers heeft de juridische uitgeverij KSU in Amsterdam overgenomen.

KSU is onder meer uitgever van de jaarlijkse Stand van de Advocatuur en software voor advocatenkantoren. Bovendien publiceert het bedrijf websites met nieuws over de juridische markt. Bij KSU werken 22 mensen. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De overname past volgens Sdu Uitgevers, dat al juridische vakinformatie uitgeeft, in de strategie om zich te versterken met abonnementsgebonden elektronische uitgaven. Zo is het bedrijf minder afhankelijk van de conjunctuur. Ook andere grote juridische uitgevers zoals Reed Elsevier en Wolters Kluwer volgen een vergelijkbare strategie. Zij verpakken hun juridische informatie in software waarmee advocaten en wetenschappers hun werk efficiënter kunnen doen.

Pablo van Klinken, oprichter van KSU, is tevreden over de overname. „Het biedt kansen voor medewerkers en producten om verder te groeien”, meldt hij in een persverklaring. Van Klinken blijft als adviseur aan Sdu verbonden.

Sdu Uitgevers is een multimediale uitgever van vakinformatie. Het bedrijf heeft 650 medewerkers en haalde in 2008 een omzet van 217 miljoen euro. De voormalige Staatsdrukkerij en -uitgeverij is sinds maart 2007 eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij AAC Capital Partners (voorheen ABN Amro Capital) en de Duitse investeerder ACP Capital Partners. Zij hebben beide 50 procent van de aandelen. In 2008 verkocht Sdu zijn onderdeel Identification, drukker van paspoorten en rijbewijzen, aan het Franse Safran.

Gepubliceerd in:
Economie